Ризикуєте зіткнутися з безгрошів’ям: що категорично не можна робити у День осіннього рівнодення

Читати російською
Автор

Вважається, що цей день має потужну енергетику.

День осіннього рівнодення, який цього року випадає на неділю, 22 вересня, колись був важливим святом, яке символізувало закінчення літа та збирання врожаю. Наші пращури відзначали його як перехідний момент, пов’язаний з оновленням природи та підготовкою до зими.

З цим днем були пов’язані різні традиції та обряди, спрямовані на залучення удачі у новому сезоні, а також певні заборони. Краще до них прислухатися, щоб уникнути невдач.

У різних культурах осіннє рівнодення пов’язане з різними святами та традиціями, наприклад, зі святом урожаю. В астрономічному плані це момент, коли Сонце перетинає небесний екватор, рухаючись на південь. Осіннє рівнодення також часто сприймається як час рефлексії та гармонії.

Що можна робити 22 вересня у День осіннього рівнодення

  • У цей день люди відзначають баланс між днем та вночі, що символізує рівновагу у житті. День осіннього рівнодення символізує завершення збирання врожаю, тому заведено проводити фестивалі, на яких люди дякують за плоди землі. Сім’ї збираються за одним столом та діляться частуваннями.
  • У деяких культурах проводяться ритуали очищення, щоб звільнитися від старого та підготуватися до нового. Це може містити символічні дії, такі як спалювання старих речей.
  • Також багато хто займається самоаналізом, підбивають підсумки минулого сезону і складають плани на майбутнє. Це час для роздумів про свої досягнення та цілі.

Що не можна робити у День осіннього рівнодення

  • У цей день не рекомендується викидати залишки їжі зі столу, бо це може призвести до безгрошів’я в майбутньому. Залишки краще віддати тваринам чи птахам;
  • Важливо уникати конфліктів та негативних розмов, оскільки це може позначитися на фінансовому добробуті. Вважається, що сварки також можуть призвести до втрати ресурсів та матеріальних благ.
  • У деяких традиціях рекомендується утриматися від значних фінансових вкладень та покупок цього дня, оскільки це може вплинути на фінансову удачу.

Раніше "Телеграф" публікував календар важливих подій та вихідних у вересні 2024 року. Також ми ділилися календарем церковних свят на вересень 2024 року.