Забудете про проблему засмічення у трубах: просто насипте у злив цей копійчаний порошок

Читать на русском
Автор
Просте розв'язання популярної проблеми Новина оновлена 09 вересня 2024, 15:06
Просте розв'язання популярної проблеми. Фото ru.freepik.com

Ви швидко позбудетеся засмічення у трубах

Навіть у найбільш відповідальних господинь можуть виникати такі неприємні проблеми, як наліт на унітазі, якого можна позбутися скориставшись лайфхаком, або ж засмічення у трубах. Зазвичай проблеми виникають саме з кухонними раковинами: жир, залишки їжі та інші відходи накопичуються, утворюючи засмічення, через яке вода не може вільно стікати в каналізацію.

Окрім професійних засобів усунути проблему інколи можна за допомогою народних методів. Одним з таким ми сьогодні й хочемо поділитися. Про це інформує "Ukr.Media".

Як прибрати засмічення у трубах

Так, для розв'язання проблеми потрібно взяти 200 г соди, яка ймовірно є вдома у кожного, 200 г борної кислоти (її можна придбати в аптеці), а також 2 літри води.

В отвір зливу потрібно насипати соду та борну кислоту, після чого залити окропом. Варто пам'ятати, що ці дії необхідно виконувати у гумових рукавичках та масці, та з відчиненим вікном, адже відбудеться реакція з бурлінням та сплеском рідини.

Цю суміш варто залишити у раковині на 20 хвилин, щоб складові подіяли на засмічення. Після цього залити окріп у трубу ще раз. Якщо ж засмічення дуже "запущене", процедуру можна повторити.

Цей метод ефективно усуває більшість побутових засмічень у зливних трубах на кухні. Однак, якщо в трубах застрягли сторонні предмети, такі як вата, серветки або ганчірки, засіб, на жаль, не впорається. У таких випадках необхідно проводити механічне очищення.

Раніше ми писали, навіщо класти лаврушку в унітаз. Це просте розв'язання популярної проблеми.