Різдво Пресвятої Богородиці: що не можна робити у свято 8 вересня

Читать на русском
Автор
2718
Друга Пречиста відзначається по-новому 8 вересня Новина оновлена 07 вересня 2024, 12:04
Друга Пречиста відзначається по-новому 8 вересня. Фото Pinterest

Розповідаємо, що у Другу Пречисту може накликати на сім’ю горе та злидні

У неділю, 8 вересня (21 вересня за старим стилем), згідно з новоюліанським церковним календарем, православні віряни та греко-католики зустрічають одне з дванадесятих свят — Різдво Пресвятої Богородиці, або Друга Пречиста. За день до цього християни зустрічають передсвято.

Свято Різдва Діви Марії, матері Ісуса Христа, відзначається з другої половини V століття, і багато традицій збереглися до сьогодні. Історія біблійної події розпочалася у Назареті у сім’ї двох праведників.

8 вересня християни східного обряду згадують подію, коли у подружжя Анни та Йоакима народилася дочка, призначена стати матір’ю Спасителя людства. Довгий час вони не мали дітей, і вони молилися Богу, обіцяючи присвятити дитину служінню. Їхні молитви були почуті, і в Анни та Йоакима з’явилася дочка, яку назвали Марією.

Цього дня віряни відвідують церкву для участі у святковій літургії, просячи Пресвяту Марію про щастя та здоров’я для своїх дітей. Бездітному подружжю рекомендується звертатися з молитвою про дарування потомства.

Що не можна робити у Другу Пречисту 2024

  • займатися важкою фізичною працею;
  • влаштовувати генеральне прибирання: починати велике прання, мити вікна, шити;
  • влаштовувати сварки та конфлікти, лаятися та ображати оточуючих.

Зазначимо, що не варто плутати це свято з Першою Пречистою, коли згадується смерть Богородиці (Успіння Пресвятої Богородиці).