З Днем Михайлового чуда! Красиві картинки для привітання зі святом

Читати російською
Автор

Привітайте рідних зі світлим святом

Православні християни східного обряду за новоюліанським календарем 6 вересня відзначають День Михайлового чуда. Це особливий день, коли віряни шанують архангела Михаїла, одного з найважливіших і наймогутніших архангелів у християнстві. Свято присвячене чуду, яке відбулося завдяки його заступництву і захисту вірян.

Згідно з церковними переказами, свято пов'язане з подією, яка трапилася у IV столітті в місті Хони (сучасна територія Туреччини). В одному із сіл неподалік міста була чудодійна джерело, яке, як вірили, допомагало зцілювати хвороби.

Один із місцевих язичників побудував храм на честь архангела Михаїла у подяку за зцілення своєї дочки. Але згодом інші жителі села, не згодні з християнськими переконаннями, вирішили знищити святиню і змінити річковий потік, щоб затопити храм. Тоді архангел Михаїл з’явився і своїм мечем пробив скелю, направивши воду в інший бік, врятувавши храм і мешканців села. Це чудо стало символом захисту віруючих від ворожих сил.

Це чудовий привід зробити приємно близьким, надіславши їм милу картинку з найщирішими побажаннями. "Телеграф" зібрав для вас красиві листівки для привітання з Днем Михайлового чуда.

Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua /apostrophe.ua

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки свят у вересні 2024. Ми підготували для вас календар вихідних на перший місяць осені 2024.