Вже за кілька днів: коли День воєнної розвідки України

Читать на русском
Автор
День воєнної розвідки - важливе свято
День воєнної розвідки - важливе свято. Фото Freepik

Цей день нагадує нам про важливість української розвідки

День воєнної розвідки України відзначається щорічно 7 вересня. Це професійне свято було встановлене для вшанування праці та відваги військових розвідників, які відіграють ключову роль у захисті національної безпеки та суверенітету країни.

У 1992 році тодішнім Президентом України було прийняте рішення про формування Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони. А вже у 2007 році було встановлене свято, коли тодішній міністр оборони підписав наказ про запровадження Дня воєнної розвідки. Вибір дати пов’язаний з історичними подіями та становленням розвідувальних структур Збройних сил України.

Одним із ключових аспектів цього свята є вшанування пам'яті загиблих розвідників, які віддали своє життя в ім’я захисту України. У місцях, де поховані військові розвідники, проводяться поминальні служби. Військові підрозділи та їхні родини покладають квіти до пам’ятників та меморіалів, вшановуючи героїзм та самопожертву тих, хто не повернувся з завдання.

Розвідники працюють у складних умовах, часто за межами країни, і їхня робота залишається таємницею навіть для багатьох співвітчизників. Їхній внесок у забезпечення національної безпеки є надзвичайно важливим, особливо в умовах кривавої війни в Україні, яку веде Росія.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки свят у вересні 2024. Ми підготували для вас календар на цілий місяць.