Вони дуже милозвучні у Німеччині: топ-5 жіночих українських імен

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 серпня 2024, 17:13

П'ять найкрасивіших жіночих імен, на думку німців

У Німеччині, що прийняла численних українських біженців після початку повномасштабної війни, особливо цінують слов'янські імена. Проте деякі з них мають більшу популярність, ніж інші.

Так, німецький журнал Wunderweib опублікував список найпривабливіших українських імен, які носять наші жінки. У "білий список" потрапили п'ять найкращих.

Які імена українок найбільше подобаються німцям

Для громадян Німеччини найбільш приємним на слух є ім'я Аліна. На другому місці за популярністю знаходиться ім'я Поліна, а на третьому – Дар'я. Ім'я Міла посідає четверте місце, а Вікторія – п'яте.

До речі, багато німецьких імен, які потрапили до десятки найпопулярніших жіночих імен у Німеччині, мають схожість зі слов'янськими. Серед них можна виділити такі імена як Емілія, Ханна, Софія, Емма, Міа, Міла і Лія.

Фото: instagram.com/knudbielefeld

Раніше "Телеграф" розповідав, які існують рідкісні українські прізвища та скільки носіїв їх є в Україні. Також ми писали про те, які прізвища наші пращури давали тим, хто мав багато грошей. Ці люди дбайливо ставилися до своїх заощаджень і часто любили їх перераховувати.