Збиратимете відрами вже у серпні: чим підживити та як прискорити дозрівання баклажанів

Читати російською
Автор

Ці поради вам знадобляться

Баклажани — досить вибаглива культура, яка потребує особливого догляду для отримання рясного врожаю. Втім, якщо зрозуміти принцип догляду за цією рослиною, то він стає досить простим та зрозумілим.

З баклажанів можна приготувати безліч смачних страв: їх смажать, тушкують чи маринують як грибочки. Сьогодні ми хочемо розповісти, як прискорити дозрівання баклажанів у серпні, аби зібрати щедрий урожай. Про це інформує "Ukr.Media".

Як прискорити дозрівання баклажанів

Так, для прискорення дозрівання баклажанів, городники, як правило, прищіпують верхівки пагонів, а також видаляють частину листя та зайві квітки. При цьому важливо залишати ті лиcтки, які не перешкоджають розвитку плодів, оскільки вони сприяють їх дозріванню. Пасинки слід видаляти протягом усього сезону, щоб забезпечити своєчасне дозрівання всіх плодів на кущах.

Зрілість баклажанів можна визначити за термінами, зазначеними на упаковках насіння. Для домашньої перевірки зрілості застосовують метод натискання на плід. Якщо утворена при натисканні ямка швидко зникає, баклажан готовий до збирання. Перестиглі плоди стають бурими і покриваються прозеленню, що свідчить про те, що рослина вже не працює на дозрівання плодів, а зосереджена на формуванні насіння.

Під час активного плодоношення баклажани добре засвоюють органічні добрива, такі як сечовина, пташиний послід і коров'як. Водночас перегній, трав'яні настої та компост у цей період не підходять, оскільки рослинам не потрібен азот. Натомість їм потрібні фосфор і калій.

Зазвичай для підживлення баклажанів у період дозрівання використовують розчин із 2 столових ложок суперфосфату, 1 столової ложки калійної солі та 10 літрів води. До цього розчину можна додати мікродобрива, а також застосовувати розчин монофосфату. Комбіновані мінеральні добрива можна поєднувати з органічними.

У серпні поливи слід скоротити до двох разів на тиждень, а ближче до кінця літа — до одного разу на тиждень. Крім того, корисно обприскувати листя. Поливати й обприскувати потрібно тільки теплою водою, оскільки баклажани не люблять перепадів температур.

Раніше "Телеграф" писав, як врятувати кущ томату, який зламався. Дачникам підказали, як треба правильно діяти.