Буде пружною та соковитою до весни: як правильно зберігати моркву
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 931
Дотримуючись певних правил морква буде свіжою до весни
Літо майже закінчується, городники починають потрохи збирати урожай. Вони копають картоплю, моркву, буряки, викопують та сушать цибулю і перебирають квасолю.
Сьогодні ми хочемо розповісти як правильно зберігати моркву. Знаючи певні лайфхаки коренеплід завжди буде свіженьким та хрумким, інформують на порталі "Ukr.Media".
Так, передусім варто знати деякі правила. Найкраще морква зберігається за температури 0…+3 °C. Коли температура повітря більша морква починає проростати. При цьому вологість повітря повинна бути близько 85-90%. Також цей коренеплід погано зберігається, коли вентиляція занадто потужна — морква не любить протягів та швидко в'яне.
Як зберігати моркву
- Перш ніж почати копати моркву необхідно припинити полив за 10 днів, інакше коренеплід буде занадто соковитим та швидко зів'яне. При цьому не варто перетримувати моркву, інакше вона переросте та набереться вологи.
- Після викопування моркви важливо швидко обрізати бадилля. Достатньо залишити просохнути землю на овочі та шкірку, але вже за кілька годин обрізати зелень не залишаючи хвостиків.
- Моркву у жодному разі не можна мити. Найкращий варіант зберігання коренеплоду – у льоху.
- Перш ніж закладати моркву на зберігання, її необхідно залишити у полі просохнути.
- Після просушування викласти коренеплоди у високий дерев'яний ящик або мішки.
Раніше ми писали, чому чорніють помідори та чим їх обробити, щоб урятувати врожай. Головне – вчасно виявити інфекцію.