Часу залишилось обмаль: коли святкуємо День Прапора України

Читати російською
Автор

Державне свято має певні особливості

День Державного прапора України традиційно відзначають щороку 23 серпня. Синьо-жовтий стяг давно є символом героїчної боротьби українського народу за свою свободу. Свято набуло особливого значення зараз, у період великої війни Росії проти нашої держави.

"Телеграф" розкаже, якими традиціями супроводжується День Державного прапора України. Також дізнайтесь, що не слід робити у велике свято.

Традиції

Синьо-жовтий стяг як державний символ України затвердили у парламенті ще в 1992 році. А от свято прапора ввів на державному рівні другий президент України Леонід Кучма у 2004 році.

Державний прапор символізує єдність народу, боротьбу за незалежність, національну ідентичність та силу. Заведено вважати, що синій колір на стязі означає небо, а жовтий — пшеничне колосся.

Традиційно у цей день прапор підіймають скрізь: на державних установах, урядових будівлях і приватних помешканнях. Синьо-жовтий стяг у сучасних умовах нагадує нам про велику ціну, яку платить український народ за свободу.

Зараз тисячі чоловіків і жінок захищають батьківщину від російського агресора, віддаючи найцінніше — свої життя. Пам'ятаймо про них та допомагаймо, адже лише разом ми — сила.

Що можна і не можна робити

День прапора України — велике державне свято. Зазвичай під час нього влаштовували урочисті концерти зі співами, танцями й постановками. Зараз всі торжества звели до мінімуму, оскільки в країні триває повномасштабна війна. Тому на місцях проводяться негучні заходи, на яких збирають кошти на потреби Збройних Сил України.

Цього дня небажано проводити генеральне прибирання, працювати на землі, влаштовувати застілля. Усе це буде зайвим у значуще державне свято.

Набагато краще підтримати у День Прапора волонтерів і всіх, хто допомагає армії. Перерахуйте кошти на потреби військових і це буде найкращий внесок у майбутню перемогу.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, коли відзначають Успіння Пресвятої Богородиці у 2024 році. Встигніть підготуватися до важливого релігійного свята.