Це допоможе швидко назбирати кошти: три найефективніші лайфхаки

Читати російською
Автор

Витрачайте кошти раціонально

Здійснити довгоочікувану покупку — це особливий вид задоволення. Заради цього хочеться працювати ще старанніше, аби заробляти та відкладати кошти. Певні поради допоможуть вам заощаджувати ефективніше.

Видання "Телеграф" пропонує вам перевірені лайфхаки, які допоможуть вам збирати гроші швидше. Лише спробуйте дотримуватися цих трьох правил.

Формуйте список продуктів

Перед тим, як відправитися у магазин, напишіть, що вам потрібно конкретно. Так, не буде спокуси купити зайвого, бо будете чітко розуміти, які продукти вам потрібні. Також важливо планувати меню заздалегідь. Тоді уникнете зайвих походів у заклади чи замовлення доставки їжі.

Метод "конвертів"

Фінансові консультанти радять розподіляти кошти за витратами. Наприклад, на оренду житла, на їжу, на розваги, на заощадження. Це дозволить контролювати витрати й не купувати зайвого. Така ретельність у фінансах зіграє на вашу користь, бо чітко розумітимете, на що витрачаєте.

Відкладайте одразу після зарплатні

Отримали свою заробітну плату? Не поспішайте витрачати її на свої "хотілки". Натомість визначте, яку суму ви готові одразу покласти до скарбнички або на накопичувальний рахунок. Наприклад, кожного місяця відкладайте 5 тисяч гривень. За пів року отримаєте 30 тисяч гривень. Може бути й більше, тут все залежить від вашого бюджету.

Раніше "Телеграф" писав, яка звичка допоможе вам розбагатіти. Корисно спробувати її вже зараз, щоб згодом мати велику кількість коштів.