Близькі оближуть тарілки та попросять добавки: потушкуйте картоплю з печерицями до посту

Читать на русском
Автор
Чудовий гарнір до посту
Чудовий гарнір до посту. Фото freepik.com

Ситна та смачна страва

До посту можна приготувати безліч смачних страв навіть без м'яса. Господині варять пісний борщ та заправляють його сметаною з кеш'ю. також можна потушкувати кабачки, приготувати голубці, а на десерт подати кекс.

Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним рецептом смачної страви, яка швидко готується та виходить ситною. А опублікували його на порталі "Рецепти дома".

Як потушкувати картоплю з грибами

Інгредієнти:

  • 300 г печериця (чим дрібніші, тим краще);
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 цибуля-порей (лише біла її частина);
  • 2-3 зубки часнику;
  • 200 г консервованих томатів у власному соку (у мене заморожені чері);
  • зелень для подачі;
  • чорний перець;
  • оливкова олія;
  • сіль, дрібка цукру;
  • паприка, лавровий листок;

Спосіб приготування:

  1. Гриби розрізати надвоє злегка підсмажити на олії.
  2. Додати подрібнену кубиками цибулю та пластинки часнику.
  3. Потім покласти в сковорідку терту моркву. Готувати все разом протягом 10 хвилин.
  4. Додати цибулю-порей, перемішати.
  5. Додати томати, посолити, поперчити, додати цукор та спеції, тушкувати все до готовності.
  6. Картоплю почистити й нарізати кубиками. Скласти в гусятницю.
  7. Вилити до картоплі овочево-грибну картоплю, перемішати, покласти лавровий листок.
  8. Накрити кришкою та тушкувати у розігрітій до 200 градусів духовці до готовності, час від часу помішуючи.
  9. Подавати, посипавши зеленню кропу.

Раніше ми ділились рецептом ароматної закуски з томатів. Її захочеться готувати все літо.