Подружки проситимуть рецепт: як приготувати царське варення з абрикосів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
За таку смакоту подякуєте собі взимку
Якщо ви вже наїлися абрикосів, напекли пирогів з ними та наварили компотів, пропонуємо приготувати з цими фруктами смаколик, за який ви неодмінно скажете собі "дякую" взимку. Готується воно просто та з простих інгредієнтів і виходить дуже смачним.
Абрикосовим варенням можна поливати млинці чи оладки, подавати до сирників чи варити компоти. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Вікторія Чернова".
Як приготувати варення з абрикосів
Інгредієнти:
- абрикоси — 2 кг;
- цукор — 1 кг
Спосіб приготування:
- Абрикоси перебрати, помити, відкинути на друшляк.
- Відрізати пошкоджені частини, абрикоси розрізати навпіл та прибрати кісточку.
- Викласти фрукти у скляний або емальований посуд, засипати половиною цукру, обережно перемішати.
- Накрити посуд кришкою та залишити на 3-4 години, щоб вони промаринувалися у власному соку.
- Поставити каструлю на плиту і довести до кипіння. Спробувати варення на смак та за необхідності додати ще цукор та перемішати.
- Після закипання варити варення з абрикосів п'ять хвилин, пінку зняти шумівкою.
- Банки для консервації простерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки залити окропом.
- Вилити варення у банки, закрити кришками та перевернути догори дном.
- Накрити банки теплою ковдрою та залишити до охолодження.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Ви завжди готуватимете його в сезон.