Подружки проситимуть рецепт: як приготувати царське варення з абрикосів

Читать на русском
Автор
Чудово смакує з млинцями, оладками або сирниками
Чудово смакує з млинцями, оладками або сирниками. Фото pixabay.com

За таку смакоту подякуєте собі взимку

Якщо ви вже наїлися абрикосів, напекли пирогів з ними та наварили компотів, пропонуємо приготувати з цими фруктами смаколик, за який ви неодмінно скажете собі "дякую" взимку. Готується воно просто та з простих інгредієнтів і виходить дуже смачним.

Абрикосовим варенням можна поливати млинці чи оладки, подавати до сирників чи варити компоти. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Вікторія Чернова".

Як приготувати варення з абрикосів

Інгредієнти:

  • абрикоси — 2 кг;
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси перебрати, помити, відкинути на друшляк.
  2. Відрізати пошкоджені частини, абрикоси розрізати навпіл та прибрати кісточку.
  3. Викласти фрукти у скляний або емальований посуд, засипати половиною цукру, обережно перемішати.
  4. Накрити посуд кришкою та залишити на 3-4 години, щоб вони промаринувалися у власному соку.
  5. Поставити каструлю на плиту і довести до кипіння. Спробувати варення на смак та за необхідності додати ще цукор та перемішати.
  6. Після закипання варити варення з абрикосів п'ять хвилин, пінку зняти шумівкою.
  7. Банки для консервації простерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки залити окропом.
  8. Вилити варення у банки, закрити кришками та перевернути догори дном.
  9. Накрити банки теплою ковдрою та залишити до охолодження.

Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Ви завжди готуватимете його в сезон.