Легко готується та чудово освіжає: приготуйте цей "Холодник" у спеку

Читать на русском
Автор
Такий суп у спеку доречний як ніколи
Такий суп у спеку доречний як ніколи. Фото ideogram.ai

Цей рецепт сподобається любителям окрошки

Здається, не існує людей байдужих до холодника. Хтось його обожнює, а інші терпіти не можуть.

Проте сьогодні ми хочемо поділитися рецептом холодника, який, за словами автора рецепта, сподобається навіть тим, хто цю страву не любить. А опублікували його на YouTube-каналі "Kat's Kitchen".

Як приготувати холодник

Інгредієнти:

  • буряк червоний — 3 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • огірок свіжий — 2 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • зелена цибуля — пучок;
  • листя салату — пучок;
  • петрушка — пучок;
  • кріп — пучок;
  • часник — 3 зубки;
  • оцет яблучний — 2 ст. л.;
  • хрін — 1 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений — щіпка;
  • сметана;

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистити та нарізати невеликими кубиками.
  2. Скласти в каструлю та залити 1.5 л води.
  3. Додати 1.5 ст. л. оцту та довести до кипіння.
  4. Прокип'ятити 3 хв та залишити охолоджуватися.
  5. Картоплю відварити в мундирі.
  6. Нарізати відварену та очищену від шкірки картоплю невеликими кубиками.
  7. Огірки також потрібно нарізати кубиками.
  8. Дрібно нашаткувати листя салату, зелену цибулю, кріп, петрушку.
  9. Яйця відварити "вкруту" і теж нарізати кубиками.
  10. Після охолодження бурякового відвару додати до нього всі нашатковані інгредієнти.
  11. Добре все перемішати та залишити на 1 годину, щоб холодник настоявся.
  12. Тим часом приготувати заправку. Для цього змішати натертий часник, хрін, гірчицю, цукор, сіль, оцет, чорний мелений перець.
  13. Заправку додати в холодник та дати настоятися ще деякий час.
  14. Подавати страву потрібно повністю охолодженою, додаючи сметану.

Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Він просто зводить з розуму.