Легко готується та чудово освіжає: приготуйте цей "Холодник" у спеку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт сподобається любителям окрошки
Здається, не існує людей байдужих до холодника. Хтось його обожнює, а інші терпіти не можуть.
Проте сьогодні ми хочемо поділитися рецептом холодника, який, за словами автора рецепта, сподобається навіть тим, хто цю страву не любить. А опублікували його на YouTube-каналі "Kat's Kitchen".
Як приготувати холодник
Інгредієнти:
- буряк червоний — 3 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- огірок свіжий — 2 шт.;
- яйце — 2 шт.;
- зелена цибуля — пучок;
- листя салату — пучок;
- петрушка — пучок;
- кріп — пучок;
- часник — 3 зубки;
- оцет яблучний — 2 ст. л.;
- хрін — 1 ч. л.;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений — щіпка;
- сметана;
Спосіб приготування:
- Буряк очистити та нарізати невеликими кубиками.
- Скласти в каструлю та залити 1.5 л води.
- Додати 1.5 ст. л. оцту та довести до кипіння.
- Прокип'ятити 3 хв та залишити охолоджуватися.
- Картоплю відварити в мундирі.
- Нарізати відварену та очищену від шкірки картоплю невеликими кубиками.
- Огірки також потрібно нарізати кубиками.
- Дрібно нашаткувати листя салату, зелену цибулю, кріп, петрушку.
- Яйця відварити "вкруту" і теж нарізати кубиками.
- Після охолодження бурякового відвару додати до нього всі нашатковані інгредієнти.
- Добре все перемішати та залишити на 1 годину, щоб холодник настоявся.
- Тим часом приготувати заправку. Для цього змішати натертий часник, хрін, гірчицю, цукор, сіль, оцет, чорний мелений перець.
- Заправку додати в холодник та дати настоятися ще деякий час.
- Подавати страву потрібно повністю охолодженою, додаючи сметану.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Він просто зводить з розуму.