Церковне свято 9 серпня: що не можна робити сьогодні, щоб не позбавитися удачі

Читать на русском
Автор
2292
9 серпня - День апостола Матфея
9 серпня - День апостола Матфея. Фото Freepik

В цей є низка заборон, яких варто дотримуватись

Сьогодні християни східного обряду за новоюліанським церковним календарем вшановують пам'ять святого апостола Матфея, учня Ісуса Христа. Це важливе церковне свято, пов'язане з вшануванням одного з дванадцяти апостолів, який став учнем Ісуса Христа після зради Юди Іскаріота.

Святий Матфей, згідно з Новим Заповітом, був обраний апостолом після зради і смерті Юди Іскаріота. Його обрання описане в Діяннях апостолів, де зазначено, що апостоли зібралися разом після Вознесіння Христа, щоб обрати нового члена серед дванадцяти. Вибір був зроблений шляхом жеребкування, і Матфей став одним із апостолів.

Після свого обрання Матфей активно проповідував християнську віру в Юдеї, потім в інших регіонах, включаючи Каппадокію та Ефіопію. Він був відомий своїми чудесами і здатністю зцілювати хворих. Згідно з легендами, Матфей загинув мученицькою смертю за свою віру, ставши символом самовідданості та відданості Христу.

Традиції та прикмети 9 серпня

У цей день віряни відвідують церковні служби, моляться святому Матфею, просячи його про допомогу і захист. З цим святом пов'язано кілька народних прикмет, які збереглися з давніх часів:

  • Погода в цей день передбачає погоду на осінь. Якщо 9 серпня йде дощ — осінь буде мокрою, але багатою на врожай.
  • За прикметами, початок збирання врожаю після ввечері цього дня приносить особливе благословення. Люди починали збирати плоди.
  • В цей день було заведено особливо піклуватися про домашніх тварин. За прикметами, святий Матфей захищає все живе.

Що не можна робити 9 серпня

  • не варто конфліктувати і сваритися з рідними — можете назавжди зіпсувати стосунки;
  • заборонено переїжджати — нове місце може принести вам невдачі;
  • не варто хвалитися чимось — можна накликати біду.

Які свята у світі 9 серпня

  • Міжнародний день корінних народів світу.
  • Міжнародний день коворкінгу.
  • Всесвітній день книголюбів.

В кого іменини 9 серпня

Цього дня іменини святкують Олексій, Антон, Григорій, Дмитро, Іван, Леонтій, Макар, Матвій, Петро, Яків, Ірина, Маргарита, Марія.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли в Україні святкують Горіховий Спас у 2024 році. Ми підготували для вас молитви, які треба читати цього дня.