Церковне свято 7 серпня: що не можна робити, щоб не накликати біди

Читать на русском
Автор
667
Церковне свято 7 серпня — що забороняється робити цього дня
Церковне свято 7 серпня — що забороняється робити цього дня. Фото Freepik

Дізнайтесь, які у цей день існують традиції та заборони

Сьогодні, 7 серпня, православні віряни згадують святого преподобного мученика Дометія та двох учнів його, преподобних Пимена Багатохворобливого, Печерського та Пимена, ігумена, постника Печерського. До того, як ПЦУ перейшла на новий церковний календар, їхню пам’ять вшановували 20 серпня.

"Телеграф" розповів, що треба знати про це свято. Також ми нагадали про головні традиції та заборони цього дня. До них слід дослухатися!

Яке церковне свято 7 серпня

Православні вшановують пам’ять святого преподобного мученика Дометія. Цей святий жив у XIII столітті й пережив важкі випробування за свою відданість християнській вірі. Його благочестя і чудеса привертали увагу безліч людей, вони приходили до нього, щоб отримати духовні поради. У 363 році він прийняв мученицьку смерть, але залишався непохитним у своїй вірі.

Також у цей день згадуються його учні — преподобний Пімен Багатохворобливий, Печерський та Пімен, ігумен, постник Печерський. Вони виявили сильну віру і відданість Богу, попри тяжкі випробування та муки. Преподобний Пімен Багатохворобливий був відомий своєю стійкістю та терпінням, які стали символом відданості та завзятості, а преподобний Пімен, ігумен Печерський дбав про духовне виховання та керівництво ченців, наслідуючи приклад святих отців і піклуючись про розвиток чернечої громади.

Що можна робити 7 серпня

Цього дня можна сходити до церкви, щоб послухати літургії. У день свята рекомендується виявляти милосердя та допомагати нужденним. Це може бути благодійна діяльність, допомога бідним чи піклування про близьких.

Що не можна робити 7 серпня

Цього дня не можна займатися важкою фізичною роботою, влаштовувати галасливі вечірки та гуляння. Також, як і в будь-яке інше свято, не можна говорити нецензурні слова, виявляти жадібність, заздрість, провокувати конфлікти й ображати інших.

Якщо не хочете на себе накликати лихо і хворобу, тоді не чіпайте лелек, а ще не виходьте вночі на вулицю, інакше, згідно з повір’ями, можете підхопити хворобу. Тим, хто дотримується посту, не можна вживати продукти тваринного походження.

"Телеграф" писав раніше, коли у 2014 році відзначається Горіховий Спас. Які молитви потрібно читати цього дня.