Привітання з Яблучним Спасом 2024: гарні картинки для найрідніших зі святом

Читати російською
Автор

Відправте картинки своїм рідним

Православні християни й греко-католики сьогодні, 6 серпня відзначають важливе свято — Яблучний Спас або Преображення Господнє. Цього дня віряни йдуть до церкви та святять яблука нового врожаю.

Свято походить з особливої події. Цього дня Ісус Христос проявив Свою божественну природу перед трьома учнями — Петром, Яковом та Іоанном. Це відбулося на горі Фавор, на якій Спаситель перевтілився перед очима апостолів. Його обличчя вмить стало яскравим, а одяг — набув білого відтінку. Це засвідчило Ісуса Христа як Спасителя людства.

Водночас у дохристиянські часи предки проявляли вдячність природі за урожай фруктів і починали готуватися до осені Таким чином, поєдналися язичницькі та християнські мотиви. Тож після запровадження християнської віри люди почали ходити до храмів і освячувати яблука. Вони вірили, що ці фрукти забезпечать їх достатком і міцним здоров'ям на весь рік.

Принагідно до свята "Телеграф" підготував красиві картинки та листівки. Завантажуйте на свої пристрої та відправляйте найріднішим і найближчим людям, аби привітати їх з Яблучним Спасом.

Привітання з Яблучним Спасом 2024

Фото: Колаж "Телеграф"
Фото: Колаж "Телеграф"
Фото: Pinterest
Фото: Eva.ua
Фото: "Главком"
Фото: Amazing Ukraine

Раніше "Телеграф" писав про те, що категорично заборонено робити на Яблучний Спас. Будьте обережними, щоб не накликати собі біду.