З Днем кавуна! Милі картинки-привітання зі святом для близьких

Читать на русском
Автор
1061
Всесвітній день кавуна 2024 - листівки
Всесвітній день кавуна 2024 - листівки. Фото Колаж "Телеграфу"

Подаруйте рідним гарний настрій у цей день

Кавун — популярна в Україні солодка ягода, яку люблять як малі, так і дорослі. Утворений на 90% з води, він є дуже корисним для нашого організму. До того ж він чудово охолоджує в спеку. Є навіть спеціальне свято, присвячене цій ягоді.

"Телеграф" розкаже більше, коли відзначають Всесвітній день кавуна та де виникло свято. Також підготували для вас картинки зі святом, які ви можете відправити рідним і близьким.

Коли День кавуна

Всесвітній день кавуна — неофіційне свято, але має своїх прихильників по всьому світу. Воно стало національним у Сполучених Штатах Америки. Великою мірою популяризації Дня кавуна сприяли соціальні мережі.

Всесвітній день кавуна відзначаємо кожного року в сталу дату — 3 серпня. Обрали саме цей період, бо тоді зазвичай кавуни дозрівають максимально. Вважається, що це ідеальний час для збору ягід.

Історія Дня кавуна

День кавуна з'явилось у США, адже цю ягоду часто споживали на пікніках і різних заходах. Так, популярність цієї ягоди поступово поширилась на Європу. Це й не дивно, адже кавуни містять багато вітамінів і мінералів.

Вважається, що кавун вперше почали вирощувати в Південній Африці. Подейкували, що прототипом цієї ягоди була диня тсама, що росте в пустелі Калахарі. Так, місцеві втамовували спрагу цим соковитим плодом.

Відомо, що кавуни вирощували ще в Давньому Єгипті. Про це свідчать розмальовані цією ягодою, стіни гробниць. Кавуни вважались символом добробуту, тому їх клали до усипальниць фараонів. Єгиптяни вірили, що кавун виник з чоловічого насіння, яке розклав бог Сет для того, щоб закохати богиню Ісіду.

Згодом ягода набула поширення в Азії. Араби вірили, що вживання фрукта запобігає виникненню хвороб. А от у Європу кавун потрапив завдяки хрестовим походам. Спершу ягоду намагалися вирощувати в Англії на свіжому повітрі. Але оскільки клімат не підходив, то англійці почали вирощувати кавун в теплицях.

"Телеграф" також зібрав для вас кілька картинок з Всесвітнім днем кавуна. Відправте їх своїм друзям, рідним і близьким для хорошого настрою.

Гарна картинка з кавуном
Гарна картинка з кавуном, Фото: Pinterest
Картинка з Днем кавуна
Картинка з Днем кавуна, Фото: Pinterest
Листівка з Днем кавуна
Листівка з Днем кавуна, Фото: Pinterest
Вітання до Дня кавуна
Вітання до Дня кавуна, Фото: Новини.LIVE
День кавуна 2024
День кавуна 2024, Фото з мережі
Гарна листівка з Днем кавуна
Гарна листівка з Днем кавуна, Фото: Новини.LIVE

Раніше "Телеграф" писав, коли відзначають Преображення Господнє у 2024 році. Відповідно до нового стилю, дата стала іншою.