Ці "приховані" налаштування прискорять роботу вашого Android: як їх активувати

Читать на русском
Автор
Як покращити роботу Android Новина оновлена 31 липня 2024, 18:28
Як покращити роботу Android. Фото pexels.com

За допомогою цих опцій можна оптимізувати роботу гаджета

З часом ваш Android може почати працювати повільніше, і це може стати справжньою проблемою. Однак, існують "приховані" налаштування та оптимізації, здатні значно покращити продуктивність пристрою.

У матеріалі How to geek експерти розповіли, що це за налаштування та як їх активізувати. Варто скористатися цією порадою!

Як покращити роботу Android

Щоб знайти приховані настройки, які називаються "Параметри розробника", потрібно зайти в "Налаштування", далі натиснути "Про телефон" та "Номер збірки". Знайшовши номер, необхідно натиснути на нього сім разів, після чого з’явиться повідомлення "Ви розробник". Поверніться на головний екран налаштувань і знайдіть пункт "Параметри розробника", цей розділ може перебувати в "Додаткових налаштуваннях". Коли вам відкриються ці функції, потрібно буде:

Оптимізувати батарею

Деякі програми працюють у фоновому режимі, "з’їдаючи" заряд гаджета, тому необхідно активувати цю функцію. Ви можете скасувати ці дозволи та прискорити роботу пристрою. Зробити це можна в "Параметрах розробника", вам потрібно знайти "Перевірка фону", перейти до списку встановлених програм і відключити їх.

Налаштувати мобільних даних у режимі розробника

Через те, що параметр "Мобільні дані" завжди активний, заряд батареї швидко сідає та уповільнюється робота Wi-Fi. У "Параметрах розробника" цю опцію можна вимкнути.

Експерти кажуть, що програми, встановлені на гаджет, часто сканують мережі Wi-Fi навіть у фоновому режимі, що також призводить до розряду акумулятора. Щоб керувати скануванням, потрібно в "Параметрах розробника" та знайти "Регулювання сканування Wi-Fi".

Раніше "Телеграф" розповідав, як охолодити смартфон у спеку. Влітку важливо стежити, щоб гаджет не перегрівався.