Як зрозуміти, що настав час міняти роутер: точні ознаки

Читать на русском
Автор
633
Швидкість інтернету та стабільність його роботи залежать від роутера
Швидкість інтернету та стабільність його роботи залежать від роутера. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чим старший роутер, тим гірше він працює

Wi-Fi роутер давно став звичним пристроєм, який є практично у кожному будинку. Від якості його роботи залежить не лише можливість увечері подивитися відео чи посидіти у соцмережах, а й робота певної побутової техніки.

Як і вся техніка, маршрутизатори мають свій термін служби, і своєчасна заміна є ключем до підтримки безперебійного та швидкого з’єднання.

Є кілька ознак, які сигналізують про необхідність замінити Wi-Fi роутер на новий.

Як зрозуміти, що роутеру потрібна заміна

1. У вас дуже старий роутер. Якщо ви використовуєте маршрутизатор, якому понад п’ять років, він, швидше за все, відстає в плані продуктивності та безпеки. Застарілий роутер може не підтримувати нові стандарти Wi-Fi.

2. Інтернет-з’єднання постійно переривається. Часті вимкнення інтернету можуть бути ознакою того, що роутер не може підтримувати стабільне з’єднання. Це може статися через зношеність обладнання.

3. Зниження швидкості Інтернету. Низька швидкість може бути результатом застарілого обладнання, яке не може впоратися з високою пропускною здатністю або великою кількістю підключених пристроїв.

4. Роутер перегрівається. Перегрів може бути викликаний поганою вентиляцією, накопиченням пилу чи відмовою внутрішніх компонентів.

5. Недостатнє покриття мережі. Якщо ви спостерігаєте слабкий сигнал або мертві зони в кімнатах, це може бути ознакою того, що роутеру не вистачає діапазону для ефективного покриття вашого житлового простору.

6. Роутер не бачить нових пристроїв або погано підключається до них. Швидше за все модель маршрутизатора застаріла і він не може ефективно роздавати інтернет відразу на кілька пристроїв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підключити роутер до повербанку. Навіть під час вимкнення світла ви залишатиметеся в мережі.