Багато хто весь час плутає: як правильно вставити картку в банкомат

Читать на русском
Автор
1988
Будьте уважні та не панікуйте
Будьте уважні та не панікуйте. Фото Колаж "Телеграфу"

Просто запам’ятайте просте правило

Зараз існує безліч способів скористатися своїми грошима на карті без використання банкомату — від безконтактної оплати до зняття готівки на касах супермаркетів, АЗС та аптек. Але все ж таки трапляються випадки, коли необхідно зняти кошти старим перевіреним способом — за допомогою банкомату.

З цим можуть виникнути труднощі у людей, які не часто знімають готівку. Одне з найпоширеніших питань — як правильно вставляти картку в банкомат.

Як зняти гроші у банкоматі

У сучасних банкоматах можна знімати гроші навіть без використання картки. Але базовий спосіб передбачає наявність у клієнта пластикової картки з нанесеними цифрами, чіпом та магнітною смугою.

Спочатку слід просто вставити картку в банкомат. Для цієї мети є слот, який зазвичай знаходиться праворуч. Головне – вставляти карту в правильному напрямку.

Карта завжди вставляється магнітною (чорною смугою) стороною донизу. Слідкуйте, щоб квадратний чіп був праворуч угорі від вас.

Після вставлення карти дотримуйтеся підказок на екрані та користуйтесь кнопками для введення даних.

Банкомат обов’язково попросить ввести PIN-код та підтвердити введення. Зазвичай для цього використовується зелена кнопка з написом "виконати", "підтвердити" або "ок".

Потім банкомат запитає, яку дію необхідно виконати. Для зняття готівки слід вибрати відповідний варіант та ввести необхідну суму та підтвердити запит.

Перш ніж отримати готівку, потрібно обов’язково забрати свою картку. Лише після вилучення банкомат видасть гроші.

Процес зняття готівки може піти за планом. Раніше "Телеграф" розповідав, як вчинити, якщо банкомат зажував вашу картку.