Відносини вже не врятувати: 5 явних ознак, що з вами поряд не та людина

Читать на русском
Автор
Подумайте, чи варто залишатися разом
Подумайте, чи варто залишатися разом. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Відносини не повинні приносити страждання

Не завжди відносини між двома людьми бувають гармонійними та легкими. Іноді парі доводиться стикатися з непорозумінням, ревнощами та іншими неприємностями. Складнощі можуть бути тимчасовими. Але якщо нещасливий період затягнувся, варто замислитись, чи варто продовжувати стосунки.

Є п’ять явних ознак того, що настав час відпустити партнера, зазначає Citymagazine.

  • Почуття втоми та напруженості. Відносини повинні приносити радість, наповнювати та давати почуття захищеності та підтримки. Якщо після кожної зустрічі з партнером є відчуття знемоги та емоційного виснаження, стосунки варто припиняти.
  • Неможливість бути самим собою. Щирість грає одну з вирішальних ролей у відносинах. У здорових відносинах партнери можуть бути повністю щирими та відкритими, без масок, вони не побоюються засудження чи відмови. Якщо доводиться постійно вдавати з себе когось іншого, щоб виправдати очікування іншої людини, це нездорові стосунки.
  • Відсутність поваги та підтримки. Якщо один із партнерів не поважає цінності, цілі та мрії іншого, це велика проблема. Взаємна повага є ключем до побудови міцних та здорових стосунків.
  • Постійні конфлікти та непорозуміння. Конфлікти можуть стати можливістю для зростання та розуміння, але тільки якщо обидві сторони хочуть вирішити їх конструктивним шляхом. В іншому випадку вони лише додають стресу та роблять людей нещасними.
  • Довіра – основа будь-яких стосунків. Без довіри неможливо побудувати міцні та здорові стосунки. Якщо хтось підірвав нашу довіру, це ознака того, що настав час йти.

Раніше "Телеграф" ділився порадами психолога, які допоможуть зберегти стосунки та відновити втрачений зв’язок із партнером.