Коли День тренера 2024: історія і значення свята

Читать на русском
Автор
День тренера в Україні 19 липня
День тренера в Україні 19 липня. Фото Freepik

Тренери часто залишаються в тіні успіхів своїх вихованців, тому важливо привітати їх в цей день

День тренера — це свято, яке відзначає важливу роль тренерів у розвитку спорту та фізичної культури. В Україні це свято щорічно відзначається 19 липня. Тренери — важливі фігури у житті спортсменів, адже вони допомагають досягати високих результатів у спорті.

Ідея цього свята виникла у представників Федерації спортивної та художньої гімнастики України в 1999 році. День тренера був офіційно встановлений в Україні для визнання та пошани тренерів, які присвячують своє життя розвитку спортсменів та спорту в цілому.

Коли День тренера в Україні

Щорічно відзначається неофіційний День тренера 30 жовтня. У 2021 році запровадили офіційне свято представників цієї професії 19 липня. Це свято наголошує на важливості роботи тренерів, які часто залишаються в тіні успіхів своїх вихованців, але їхній внесок у перемоги неоціненний.

Традиції святкування Дня тренерів

У довоєнний період проводилося багато різних активностей та офіційних заходів у спортивних клубах та різних організаціях. Також проводилося багато різних спортивних змагань. Однак у зв’язку із запровадженням воєнного стану, всі урочистості скасувалися.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки вихідних у липні 2024 і що будуть відзначати українці. Ми поділилися календарем зі всіма подіями на другий місяць літа.