Дата змінилася: коли Успіння праведної Анни в 2024 році

Читать на русском
Автор
Свято праведної Анни - дата, традиції 2024
Свято праведної Анни - дата, традиції 2024. Фото Pixabay

Пресвяту Анну згадуватимуть в інший день

Успіння праведної Анни — значуще релігійне свято для вірян. Анна була матір'ю Пресвятої Діви Марії, тому це важлива постать у християнстві. Таке свято має особливе значення, зокрема, для жінок.

З давніх часів Анна вважалась покровителькою жінок і матерів. Тому її особливо шанують віряни. "Телеграф" розповість, коли згадують праведну Анну цьогоріч і якими традиціями супроводжується свято.

Дата свята праведної Анни 2024

1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. Саме тому дати окремих релігійних свят зазнали змін.

Так, за старим стилем Успіння пресвятої Анни відзначали 7 серпня. А тепер у 2024 році свято має нову дату — 25 липня, на 13 днів швидше.

Історія й традиції свята праведної Анни 2024

Анна була заміжньою за святим Йоакимом. Їм довго не вдавалося зачати дитину, тож вони просили допомоги у Бога. Урешті, Анна завагітніла та на світ з'явилась Марія, яка згодом народила Ісуса Христа — Спасителя світу.

Анна та Йоаким були дуже вдячні Господу за такий подарунок і обіцяли, що прославлятимуть його все життя. Невдовзі пара вирішила віддати на виховання до храму, де вона навчалась до повноліття.

На Святої Анни християни традиційно йдуть до храму на ранкову службу. Цього дня віряни просять у Анни зцілення від важких хвороб і захисту від злих духів. Найважливішим цей день є для жінок, які мріють про дітей, але не можуть зачати. Вважається, що праведна може посприяти у вагітності, тому всі молитви присвячують їй.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, коли відзначають День Ольги 2024 за новим календарем. Тепер свято настане швидше.