Чудово ліпиться та не липне до рук: з такого тіста вийдуть найсмачніші вареники з вишнями

Читать на русском
Автор
Найсмачніші, апетитні, вареники для всієї сім'ї
Найсмачніші, апетитні, вареники для всієї сім'ї. Фото 1000.menu

З тістом приємно працювати

У сезон вишень з ними готують безліч смачних страв: варять компоти, роблять чизкейки та смачні соуси до м'яса на зиму. Ситною сезонною стравою є й вареники з вишнями. Однак інколи з ними доводиться попрацювати, оскільки тісто може бути "неслухняним", а начинка може розтікатися.

Сьогодні ми пропонуємо рецепт вдалого тіста з яким приємно працювати. Воно бездріжджове, а вареники виходять надзвичайно смачними, інформують на Instagram-сторінці "annet days".

Як приготувати вареники з вишнями

Інгредієнти для начинки:

  • вишні без кісточки;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • крохмаль – 1 ст. л.;

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 280 г;
  • вода – 180 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • олія – 3 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Борошно та сіль змішати, зробити в центрі заглиблення.
  2. Влити олію та окріп та швидко все перемішати виделкою до зволоження борошна.
  3. Викласти тісто на стіл та добре його вимісити.
  4. Накрити рушником та залишити відпочивати на 30 хвилин.
  5. Розділити тісто на 2 частини, кожну розкотити в довгі джгутики та нарізати на невеликі шматочки, накрити рушником.
  6. Далі кожен шматочок тіста тонко розкотити в овал.
  7. На центр насипати трошки цукру з крохмалем та викласти 2-3 вишні без кісточок. защепити краї.
  8. Вареники викласти в киплячу воду.
  9. Обережно перемішати та варити 5 хвилин після того, як вони випливуть (вода не повинна активно кипіти).
  10. Готові вареники можна викласти на тарілку, змастити вершковим маслом та посипати цукром, можна подати з вишневим соусом.

Раніше ми писали, як приготувати вершковий сир вдома. Ви забудете про магазинну "Філадельфію".