Доповнять смак будь-якої страви: три найсмачніші літні соуси

Читать на русском
Автор
Ці соуси доповнять смак м'яса
Ці соуси доповнять смак м'яса. Фото pixabay.com

Обов'язково приготуйте до м'яса чи салатів

Літо — це сезон лимонадів та смузі, смачних овочевих салатів, різноманітних закусок, на кшталт маринованих помідорів, та шашлику, смак якого доповнюватимуть різні соуси. Зокрема, чудовим доповненням до страв стануть горіховий, вінегретний соуси та тахіні.

Приготувати їх нескладно, однак смак справді вражає. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "nutritionist kostyuk".

Як приготувати смачні соуси

Тахіні-соус

Інгредієнти:

  • кунжутна паста – 1/2 склянки;
  • вода – 1/4 склянки;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • часник подрібнений – 1 зуб.;
  • сіль – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати тахіні, воду, лимонний сік і часник.
  2. Збити до отримання однорідної маси.
  3. Посолити за смаком і можна подавати.

Горіховий соус

Інгредієнти:

  • сирі кеш’ю – 1 склянка (замочити на 2 години);
  • вода – 1/2 склянки;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • часник подрібнений – 1 зуб.;
  • харчові дріжджі – 1 ст. л.;
  • сіль і перець – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Воду з горіхів злити, перебити у блендері.
  2. Додати свіжу воду, лимонний сік, часник і харчові дріжджі.
  3. Збити до отримання кремоподібної маси.
  4. Приправити сіллю і перцем за смаком.

Вінегретний соус

Інгредієнти:

  • яблучний оцет – 1/4 склянки;
  • оливкова олія – 1/2 склянки;
  • діжонська гірчиця – 1 ч. л.;
  • часник подрібнений – 1 зуб.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • сіль і перець – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці або банці змішати оцет, гірчицю, часник і мед.
  2. Повільно влити оливкову олію, постійно збиваючи.
  3. Приправити сіллю і перцем за смаком.
  4. Добре струсити перед подачею.

Раніше ми писали, як замаринувати м'ясо на шашлик. Він вийде ніжним та соковитим.