Як позбутися гусениць на овочах: дієві засоби від шкідників

Читати російською
Автор

Позбуваємось гусениць народними засобами

Гусениці здатні швидко атакувати рослини, не залишаючи шансів на урожай. Особливо вони небезпечні тоді, коли рослини активно ростуть й плодоносять. Покупні засоби далеко не всі городники хочуть використовувати, бо не хочуть обробляти плоди "хімією".

Для того, щоб уникнути шкідників, треба утилізовувати вчасно бур'яни. Також слід перекопувати землю восени та укривати спеціальними матеріалами, щоб метелики не змогли відкласти яйця. Також можна обробляти грядки народними засобами. "Телеграф" пропонує кілька найдієвіших методів.

Реп'яхи

Листя цього бур'яна має у своєму складі токсичні речовини, які негативно впливають на нервову систему гусениць. Подрібніть листя реп'яха та залийте теплою водою. Воно має стояти 5-7 діб. Тоді розчин проціджуємо та використовуємо під рослини, які атакують шкідники.

Господарське мило

Частину мила потрібно натерти та покласти у теплу воду. Добре перемішуємо, щоб мило розчинилося. Можна перелити рідину в розпилювач, так буде зручніше обробляти грядки від гусениць.

Бадилля помідорів

Зриваємо листя з томатів та сушимо його. Закидаємо бадилля у відро та наливаємо туди води. Кип'ятимо близько години. Розчин слід процідити та розвести у воді у співвідношенні 1: 5. Тоді вносимо туди 45 грамів мила. Можна застосовувати.

Сода

Не сподобається гусеницям й розчин з соди. Речовину кладемо у воду, орієнтуючись на пропорцію 2 столові ложки соди на 1 літр води. Щоб результат був кращим, додайте в розчин 1 ложку рідкого мила. Ретельно перемішуємо речовини та використовуємо.

Раніше "Телеграф" писав про те, чим підживити помідори в літню пору. Це допоможе отримати значно більший урожай.