Лінивіше не буває: яку крупу додати до голубців з молодої капусти

Читать на русском
Автор
643
Бюджетно, швидко, ситно Новина оновлена 05 липня 2024, 11:45
Бюджетно, швидко, ситно. Фото 1000.menu

Справжня знахідка для домашнього затишного обіду або вечері

Влітку хочеться готувати якнайпростіші, поживні та смачні страви. Це можуть бути оладки з кабачка чи відварена молода картопля з шашликом.

Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати ліниві голубці з молодої капусти. А щоб вони були ще ситнішими, до фаршу можна додати рис. Рецептом с нами поділилися на Instagram-сторінці "cook julija simonchuk".

Як приготувати ліниві голубці

Інгредієнти:

  • рис – 1/2 склянки;
  • фарш – 400 г;
  • капуста – 400 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 1 склянки;
  • часник – 2-3 зуб.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Капусту дрібно нарізати, залити окропом та залишити на 10 хвилин, після чого воду злити.
  2. Рис відварити до півготовності, залишити охолонути.
  3. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великій тертці, зробити засмажку.
  4. Змішати рис, фарш, капусту, моркву з цибулею.
  5. Додати яйце, сіль, перець, приправу до голубців за бажанням.
  6. Вимішати і сформувати кульки.
  7. Тюфтельки викласти у форму.
  8. Залити томатною пастою розведеною у склянці води.
  9. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  10. Подавати зі сметаною.

Раніше ми писали, як приготувати грецький салат з пекінською капустою. Ви захочете їсти лише його у спеку.