Мікрохвильовка буде чистою та приємно пахнутиме: ТОП-3 копійчаних засоби

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться

Мікрохвильовка знову буде чистою

Мікрохвильовка є незамінною помічницею чи не для кожної господині. У ній можна не лише розігрівати їжу, але також розморожувати чи запікати.

Однак цей пристрій необхідно періодично мити. Це можна зробити за допомогою професійних мийних засобів або скористатися перевіреними методами. Якими саме — інформують на порталі "Ukr.Media".

Як відмити мікрохвильовку до блиску

Лимон

Цей метод допоможе позбутися не тільки бруду, але й неприємного запаху. Потрібно взяти пів літра води, один лимон і миску, яка підходить для використання в мікрохвильовій печі. Далі лимон треба нарізати на шматочки, видавити з нього сік і змішати з водою. Розчин нагріти на максимальній потужності протягом 10-15 хвилин, після чого залишити у мікрохвильовці ще на кілька хвилин. Потім обережно вийняти миску і протерти стінки чистою губкою.

Засіб для миття посуду

Цей метод підходить для видалення застарілого бруду. Для цього потрібно розбавити будь-який мийний засіб невеликою кількістю води. Отриманою рідиною обробити стінки мікрохвильової печі та залишити на годину для відмокання. Потім ретельно змити бруд і залишки засобу. Якщо з першого разу мікрохвильову піч не вдалося очистити, можна повторити процедуру.

Оцет

Якщо мікрохвильова піч сильно забруднена і має стійкий наліт, використайте оцет для очищення. Вам знадобляться: глибока миска, три столові ложки оцту, дві склянки води й ганчірка. Змішайте оцет з водою в мисці і нагрівайте цей розчин у мікрохвильовій печі близько 10 хвилин. Після завершення нагрівання залиште миску всередині, щоб пара настоялась в закритій мікрохвильовці протягом 15 хвилин. Потім вийміть миску і протріть внутрішні поверхні мікрохвильової печі ганчіркою.

Раніше ми писали, навіщо розумники мастять ноги дезодорантом. Це хитрий літній лайфхак.