Що робити, коли почав текти кондиціонер

Читать на русском
Автор
Лайфхак, що робити, аби кондиціонер припинив текти
Лайфхак, що робити, аби кондиціонер припинив текти. Фото Canva

Кондиціонери будуть працювати у нормальному режимі, якщо дещо зробити

У багатьох квартирах і будинках встановлені кондиціонери, які стають справжніми рятівниками для нас у спекотні дні. Однак буває так, що з незрозумілих причин кондиціонери починають текти, а як діяти у такій ситуації — незрозуміло.

До кондиціонерів входить 2 блоки: внутрішній та зовнішній. Саме внутрішній елемент містить теплообмінник — радіатор, який передає тепло чи холод між рідиною та поверхнею твердого елементу. Відповідно, радіатор наповнюється газом тоді, коли ми вмикаємо кондиціонер. Так, повітря охолоджується, пише Clima.Market.Blog.

Річ у тім, що газ, який стає холодним у радіаторі, змінює свій агрегатний стан — на воду через конденсацію. Ця рідина накопичується і починає текти через трубу, яка з’єднує внутрішній блок із зовнішнім блоком кондиціонера. Саме тому вода починає текти з кондиціонера.

Що робити, аби кондиціонер не тік

  1. Насамперед потрібно вимкнути кондиціонер від живлення. Тоді переходимо до зняття фільтрів, переважно вони сконструйовані спереду кондиціонера.
  2. Далі треба очистити фільтри. Якщо на них немає багато бруду, почистіть, щоб позбутися пилу. В іншому випадку — краще помити у теплій воді та почистити щіткою. Тоді ретельно змиваємо.
  3. Після того треба почекати, аби фільтри повністю висохли.
  4. Ставимо фільтри у те місце, де вони були — блок кондиціонування повітря. Перевірте, чи надійно ви їх закріпили.

Для того, щоб з кондиціонера не текла, важливо вчасно чистити фільтри. Таку процедуру фахівці радять робити принаймні 1 раз у місяць, під час активного використання пристрою.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, аби телефон не нагрівався у спеку. Є кілька важливих порад, які вам точно стануть у нагоді.