Такий супчик навіть варити не доведеться: дивовижний рецепт із кількох огірків

Читать на русском
Автор
Холодний суп з огірками та йогуртом без варіння
Холодний суп з огірками та йогуртом без варіння. Фото shuba.life

Близькі точно здивуються, але попросять добавки

Огірки ми додаємо в різноманітні салати та консервуємо їх на зиму. Однак так ви їх достеменно ще не готували.

Разом із Shuba ми приготуємо сьогодні освіжаючий суп з огірками та йогуртом. У це складно повірити, але його навіть варити не потрібно: потрібно просто змішати інгредієнти й збити їх блендером. Ми доповнимо його ніжними травами та грецьким йогуртом, рисовим оцтом та лимонним соком. Вийде неймовірно смачно.

Як приготувати суп з огірками та йогуртом.

Інгредієнти на 4 порції:

  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • шніт-цибуля — 1 шт.;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • огірок свіжий — 230 г;
  • лимон — 1 шт.;
  • грецький йогурт, 10% — 285 г;
  • часник, зубчики — 1 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 1/4 ст.;
  • кунжутна паста тахіні — 2 ст. л.;
  • сіль, перець білий мелений — до свого смаку;
  • оцет рисовий — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Кріп, цибулю та петрушку подрібнюємо і відправляємо в блендер.
  2. Один огірок дрібно нарізаємо і відправляємо в холодильник. З решти ложкою видаляємо вологу середину ложкою, відправляємо в блендер до зелені.
  3. Туди ж додаємо 2 ст. л. лимонного соку, часник, йогурт, оливкова олія, тахіні, сіль та перець. Все збиваємо до кремової текстури та відправляємо у холодильник на 4 години.
  4. Перед подачею додаємо в суп рисовий оцет і перемішуємо. Прикрашаємо страву свіжою зеленню та нарізаним огірком.

Залишилися огірки? Приготуйте з ними незвичайний салат із ковбасою та сухариками – вам точно сподобається.