У магазин більше не ногою: готуємо домашнє морозиво всього з п’яти інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Домашнє вершкове морозиво
Домашнє вершкове морозиво. Фото napensii.ua

Прості інгредієнти, трохи часу та ідеальний смак

Що може бути смачнішим, ніж домашній десерт? І якщо ви вже готували різну домашню випічку та інші десерти, пропонуємо побалувати рідних домашнім морозивом.

Якщо ви вважаєте, що приготувати його вдома складно, спробуйте рецепт "На пенсії". Всього п’ять інгредієнтів, трохи зусиль — і в холодильнику у вас буде дивовижна смакота. Після цього ласощі вам нізащо не захочеться купувати морозиво в магазині.

Як приготувати ванільне морозиво

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • цукрова пудра — 250 г;
  • вершки від 7 до 10% жирності — 250 мл;
  • вершки для збивання 30% і вище – 500 мл;
  • ванільний цукор — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків та відправляємо їх у каструлю з товстим дном. Додаємо 200 г цукрової пудри та перемішуємо до однорідної білої маси.
  2. Невеликими партіями відправляємо вершки, швидко перемішуючи віночком або збиваючи міксером на маленьких обертах.
  3. В отриману масу додаємо ванілін, знову перемішуємо і ставимо її на повільний вогонь. Помішуючи, доводимо її до такої густоти, щоб слід від ложки по суміші залишався незмінним протягом декількох секунд. До кипіння не доводимо — у цьому випадку жовтки згорнуться.
  4. Помішуючи, охолоджуємо масу, проціджуємо її у форму для заморозки за допомогою сита та відправляємо у морозилку.
  5. Тим часом міксером на середній швидкості збиваємо вершки для збивання і цукрову пудру, що залишилася, в хорошу міцну піну. Відправляємо її в напівзаморожену масу та перемішуємо до однорідного стану. За бажанням розкладаємо масу по формах і відправляємо в морозилку.

Перед подачею пломбір прикрашаємо сгущеним молоком, шоколадною крихтою, сиропом або улюбленими ягодами. Смачного.