Частий гість у Соловйова та затятий фанат Путіна: в Україні "взялися" за відомого російського режисера

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 червня 2024, 14:52

Російський кінорежисер Карен Шахназаров отримав звинувачення в Україні

Відомий російський кінорежисер Карен Шахназаров, який є частим гостем пропагандистських програм Соловйова, отримав підозру від Офісу генпрокурора України. Його звинувачують у публічній підтримці збройної агресії Росії проти України.

Як йдеться у повідомленні Генпрокуратури, російському кінорежисеру інкримінують виправдання збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Так, у повідомленні відомства наводять пропагандистське інтерв’ю Карена Шахназарова, яке вийшло минулого року і в якому він відкрито підтримував загарбницьку політику Путіна та просував наративи "руского міра".

Крім того, гендиректор "Мосфільму" Карен Шахназаров є частим гостем програм на російському пропагандистському телебаченні, зокрема, в гостях на шоу Соловйова. Там неодноразово обговорювалися відповідні антиукраїнські теми і висловлювалася підтримка диктатору Путіну.

До речі, після публікації звинувачень у ЗМІ "діяч культури РФ" відреагував на оголошення підозри. Він сказав, що йому це "нецікаво і коментувати тут нема чого".

Раніше "Телеграф" розповідав, чи сяде Коломойський до кінця життя. Дізнайтеся про всі деталі гучної справи 20-річної давності.