Не варена та не смажена: незвичайний спосіб приготування молодої картоплі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Найніжніша тушкована молода картопля](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/60/ab57d67f-c24bd50e3459fa10a943ec7fce378604.jpg?v=5462_1)
Півгодини — і ви вже їсте
Молода картопля — це завжди маса незвичайних рецептів. Ми його відварюємо, смажимо цілою на сковороді, готуємо з салом і навіть з маком. А сьогодні ми пропонуємо її згасити.
Сьогодні Shuba пропонує відварити її в невеликій кількості води та приправте вершковим маслом та спеціями. Для цієї страви краще брати білу картоплю з високим або середнім вмістом крохмалю.
Як приготувати тушковану молоду картоплю
Інгредієнти на 2 порції:
- картопля молода — 500 г;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- масло вершкове 73% — 30 г;
- перець чорний, горошок, лавровий лист мелений, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо за допомогою губки або щітки, дрібні бульби розрізаємо навпіл, великі — на 4 або більше частин.
- Відправляємо картоплю в каструлю і заливаємо водою таким чином, щоб вона мало не покривала картоплю. Додаємо дрібно надрізану цибулю.
- Каструлю ставимо на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою.
- Через 10 хвилин додаємо вершкове масло та спеції, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи, до бажаної густоти страви близько 15 – 20 хвилин.
- Солимо картоплю, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 10 хвилин.
Подаємо тушковану картоплю з улюбленим салатом. Вийде смачно — пальчики оближете.