Не варена та не смажена: незвичайний спосіб приготування молодої картоплі

Читать на русском
Автор
Найніжніша тушкована молода картопля
Найніжніша тушкована молода картопля. Фото shuba.life

Півгодини — і ви вже їсте

Молода картопля — це завжди маса незвичайних рецептів. Ми його відварюємо, смажимо цілою на сковороді, готуємо з салом і навіть з маком. А сьогодні ми пропонуємо її згасити.

Сьогодні Shuba пропонує відварити її в невеликій кількості води та приправте вершковим маслом та спеціями. Для цієї страви краще брати білу картоплю з високим або середнім вмістом крохмалю.

Як приготувати тушковану молоду картоплю

Інгредієнти на 2 порції:

  • картопля молода — 500 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • перець чорний, горошок, лавровий лист мелений, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо за допомогою губки або щітки, дрібні бульби розрізаємо навпіл, великі — на 4 або більше частин.
  2. Відправляємо картоплю в каструлю і заливаємо водою таким чином, щоб вона мало не покривала картоплю. Додаємо дрібно надрізану цибулю.
  3. Каструлю ставимо на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою.
  4. Через 10 хвилин додаємо вершкове масло та спеції, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи, до бажаної густоти страви близько 15 – 20 хвилин.
  5. Солимо картоплю, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Подаємо тушковану картоплю з улюбленим салатом. Вийде смачно — пальчики оближете.