Вранці приготували — увечері їдьте: найшвидший рецепт маринованої скумбрії

Читать на русском
Автор
Смачна маринована скумбрія
Смачна маринована скумбрія. Фото babusyni-retsepty

Вийде смачніше за червону рибу

Ніжна маринована скумбрія – улюблена багатьма рибка. Однак, щоб риба добре засолилася і просолилася, потрібно чекати не менше доби або хоча б 8-10 годин.

Разом із "На пенсії" пропонуємо швидкий рецепт маринованої скумбрії. У такий спосіб можна приготувати малосольну рибку буквально за пару годин. Цей рецепт не залишить байдужим ні вас, ні ваших близьких.

Як приготувати мариновану скумбрію

Інгредієнти:

  • 1 свіжа скумбрія;
  • 1 склянка води;
  • 1,5-2 ст. л. солі;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2 лаврові листи;
  • перець горошком — до свого смаку;
  • 1 ст. л. соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  1. Коли риба розморозиться, ретельно миємо її, видаляємо голову та нутрощі. Тушку нарізаємо на шматочки до 3-4 см завширшки.
  2. Доводимо до кипіння воду, додаємо сіль і даємо розчинитись. Коли вода охолоне, заливаємо рибу підготовленим розсолом та відправляємо в холодильник на 1 годину.
  3. Через вказаний час зливаємо розсіл і відправляємо рибу до банки. Туди ж додаємо соєвий соус, оцет та нарізану цибулю.
  4. Банку з рибою закриваємо кришкою та відправляємо в холодильник ще на 1 годину.

Подаємо мариновану рибу з картопляним пюре. Смачного.