Літо в банці: готуємо вишневе варення без кісточок всього з двох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Вишневе варення з троянд
Вишневе варення з троянд. Фото agrarii-razom.com.ua

Скільки не приготуйте — з’їдять все до останньої краплі

У сезон вишні хочеться порадувати близьких не лише ягодою, а й ароматною випічкою з нею. А що робити взимку, коли її не можна купити?

Разом з Today пропонуємо заготовити її на зиму та приготувати солодке та густе варення без кісточок. Від цих ласощів неможливо відірватися — хоч 50 банок приготуйте, з’їдять усі. Тим більше вам знадобиться лише вишня та цукор.

Як приготувати вишневе варення на зиму без кісточок

Інгредієнти:

  • вишня – 3 кг;
  • цукор – 3 кг.

Спосіб приготування:

  1. Вишню перебираємо та виймаємо з неї кісточки. Відправляємо її у велику каструлю та засипаємо 1 кг цукру. Акуратно струшуємо, щоб усі ягоди вкрилися цукром. Залишаємо.
  2. Після того, як ягоди настояться і пустять сік, відправляємо каструлю на вогонь. Коли маса закипить, зливаємо більшу частину соку — з нього можна буде зробити желе або мармелад.
  3. До вишні додаємо цукор, що залишився, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повністю охолоджуємо. Цей процес повторюємо від двох до чотирьох разів.
  4. Востаннє варення варимо протягом 5 хвилин після закипання та розливаємо у простерилізовані банки.

Рекомендуємо також скуштувати варення з троянд. Близьких ахнуть від насолоди.