"Шаман", Охлобистін і не тільки: затяті путіністи потрапили до "чорного списку" Євросоюзу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 червня 2024, 14:28

До 14-го пакету санкцій ЄС увійшли путіністи "Шаман", Поліна Гагаріна, Охлобистін та інші

До нового 14-го пакету антиросійських санкцій ЄС увійшли 116 фізичних та юридичних осіб, серед яких опинилися одіозні путіністи. Так, у "чорному списку" опинилися співак "Шаман", актор Іван Охлобистін, співачка Поліна Гагаріна, і навіть мати Кадирова.

Після публікації списку санкцій 24 червня в офіційному віснику ЄС санкції набули чинності. Крім відомих "z-патріотів", у списку санкцій опинилися творець пропагандистських телеграм-каналів Mash і SHOT Арам Габрелянов та голова АНО "Інститут розвитку інтернету" Олексій Гореславський. У "чорному списку" санкцій опинився також громадський фонд імені Кадирова в особі його матері Аймані.

nocookie.net

Також до списку санкцій було внесено російські пропагандистські ЗМІ, такі як РІА "Новини", "Російська газета" та газета "Известия". В ЄС буде обмежений доступ до їхніх сайтів.

У повідомленні зазначено, що санкції включають обмежувальні заходи щодо 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України або загрожують їм.

Раніше "Телеграф" розповідав, що засуджений за смертельну ДТП російський актор-путініст Єфремов може поїхати на війну до України. З’явилися подробиці.