Обід за копійки на всю сім'ю: овочевий "Рататуй" оцінять близькі

Читать на русском
Автор
Смачна, соковита та яскрава страва
Смачна, соковита та яскрава страва. Фото pixabay.com

Можна приготувати на свято чи до вечері

В сезон фруктів та овочів хочеться готувати лише з них! Наприклад, робити омлети з овочами, або тушкувати рагу чи запікати овочеві запіканки.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом відомої французької страви — Рататуя. А опублікували його на Instagram-сторінці "olha.holovina".

Як приготувати "Рататуй"

Інгредієнти:

  • помідори – 5-6 шт.;
  • кабачок – 1 середній;
  • баклажан – 1 середній;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зуб.;
  • оливкова олія – 7-8 ст. л.;
  • прованські трави;
  • сіль, перець;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування соусу болгарський перець потрібно очистити від кісточок та запекти у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
  2. Далі залишити його охолонути, зняти шкірку та нарізати кубиками.
  3. Помідори обдати окропом, зняти шкірку та нарізати кубиками.
  4. Цибулю почистити, нарізати кубиками.
  5. Обсмажити усі інгредієнти, посолити, поперчити, викласти цей соус у форму.
  6. Кабачки та баклажани помити, нарізати кружальцями товщиною 2 мм.
  7. Викласти овочі у форму по колу.
  8. Змішати оливкову олію, нарізаний часник та прованські трави, посолити та залити цією сумішшю овочі.
  9. Накрити фольгою та запікати овочі у розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин.
  10. Далі зняти фольгу та запікати ще 15 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати овочі гриль. Вони стануть суперниками навіть шашлику.