Їстимете уже наступного дня: як смачно засолити лосось шматочками

Читать на русском
Автор
Дивовижна та неймовірно смачна закуска
Дивовижна та неймовірно смачна закуска. Фото 1000.menu

Таку рибку доречно подати у нарізці на святковий стіл або використовувати для бутербродів

Слабосолоний лосось не лише є чудовим доповненням до святкового столу. З нього також можна готувати смачні бутерброди на сніданок.

А щоб рибка була ще смачнішою, її можна засолити самостійно, використовуючи інгредієнти, що є у кожному домі. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "katarina movchan".

Як засолити лосось

Інгредієнти:

  • сирий лосось – 350 г;
  • цукор – 35 г;
  • сіль – 35 г;
  • вода – 500 мл;
  • лаврове листя – 3 шт.;
  • чорний перець – 15 шт.;
  • духмяний перець – 3 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування в розсолу в каструлю потрібно налити воду, додати сіль, цукор, різні види перців та лавровий лист.
  2. Перемішати до повного розчинення цукру та солі, довести до кипіння.
  3. Після цього вимкнути та повністю охолодити розсіл.
  4. Рибу покласти в контейнер (або іншу зручну тару) шкіркою вниз та залити розсолом.
  5. Закрити контейнер кришкою та поставити в холодильник мінімум на 12 годин (максимум на півтори доби).
  6. Потім рибу дістати з розсолу, витерти паперовим рушником та можна вживати.

Раніше ми писали, як замаринувати баклажани. Ця пряна закуска прикрасить ваш стіл.