У спеку захочете їсти лише цей салат: простий рецепт літної закуски

Читать на русском
Автор
637
Неймовірно смачна закуска
Неймовірно смачна закуска. Фото Freepik

Пекінська капуста змінить смак салату

У спеку влітку не хочеться їсти гарячі страви. Найкраще смакують легкі, але поживні салати. Раніше ми розповідали, як приготувати салат з моркви, яблук і капусти, а тепер ділимося, як приготувати грецький салат, додавши один інгредієнт, який змінить смак страви.

Приготувати цей салат дуже просто, а ще він дуже корисний і смачний. Рецептом поділилися на порталі "1 хвилина".

Рецепт грецького салату з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • 400 г помідорів;
  • 250 г огірків;
  • 200 г бринзи або фети;
  • 200 г пекінської капусти;
  • 150 г оливок без кісточок;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 червона цибулина.

Для маринаду:

  • 50 мл оливкової олії;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 г прованських трав;
  • 2 г чорного перцю;
  • 1 дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку готуємо маринад. У глибоку тарілку наливаємо оливкову олію, лимонний сік, прованські трави, мелений перець, сіль. Ретельно перемішуємо.
  2. Бринзу чи фету нарізаємо на невеликі кубики. Перекладаємо у тарілку і заливаємо маринадом.
  3. Промиваємо огірки та помідори і просушуємо. Нарізаємо овочі на кубики.
  4. Чистимо цибулю і нарізаємо півкільцями. Її можна замаринувати оцтом і цукром.
  5. Болгарський перець промиваємо і очищуємо від насіння. Нарізаємо соломкою. Миємо також пекінську капусту і нарізаємо. Змішуємо всі овочі у глибокій тарілці.
  6. Викладаємо оливки, сир і поливаємо маринадом. Перемішувати не треба. Подаємо салат на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати літній салат з печінкою тріски. Ми поділилися рецептом ідеальної закуски.