Проти картоплі "Айдахо" не встоять навіть ті, хто на дієті: як її приготувати

Читать на русском
Автор
1048
Найсмачніший рецепт молодої картоплі знайдено Новина оновлена 20 червня 2024, 06:19
Найсмачніший рецепт молодої картоплі знайдено. Фото Freepik

Таку картоплю будете готувати для кожної вечері

Молода картопля влітку — справжній делікатес. Існує безліч рецептів її приготування. Один із найсмачніших — картопля "Айдахо", яка є традиційною американською стравою.

Картопля за цим рецептом виходить хрустка зовні і м’яка всередині. Рецептом поділилися на порталі SHUBA.

Як готувати картоплю "Айдахо"

Інгредієнти:

  • картопля молода — 1 кг;
  • гірчиця французька — 2 ст. л.;
  • оливкова олія — 80 мл;
  • кетчуп гострий — 2 ст. л.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • соєвий соус — 1 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • прованські трави;
  • паприка — на свій смак;
  • орегано сушене — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю ретельно промиваємо чистою губкою для миття посуду. Дрібні картоплини можна залишати цілий, а великі краще розрізати на 2-4 частини.
  2. Картоплю перекладаємо у каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо ще 3 хвилини. Зливаємо воду і просушуємо і охолоджуємо картоплю.
  3. Для маринаду змішуємо соєвий соус, олію, кетчуп в окремій тарілці. Вичавлюємо також часник і додаємо гірчицю, сіль і спеції.
  4. Картоплю поливаємо маринадом і добре перемішуємо руками. Робити це треба обережно, щоб не пом’яти картоплю.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо пергаментом деко і викладаємо картоплю. Ставимо в духовку на 35-40 хвилин. Подаємо гарнір з м’ясом або овочами. Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним рецептом молодої картоплі. Ми розповіли, як готувати її на сковороді.