Звичайні деруни заграють новими барвами: додайте до них незвичайний соус

Читать на русском
Автор
Надзвичайно смачна страва з простої картоплі
Надзвичайно смачна страва з простої картоплі. Фото souspark.ru

Смачні, ситні, із простих продуктів, на кожен день

Картоплю можна не лише посмажити, відварити, чи запекти, але й приготувати з неї деруни. Ця страва може бути ще смачнішою, якщо подати її зі сметаною або з іншим цікавим соусом.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати деруни, додавши до них ситний грибний соус. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "talli_sun".

Як приготувати деруни з грибним соусом

Інгредієнти:

  • картопля – 3-4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • сіль, перець;
  • печериці – 5-6 шт.;
  • часник – 2 зубчика;
  • чебрець;
  • вершки – 200 мл;
  • твердий сир (пармезан) – 1 ст. л. натертого;

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та цибулю натерти на дрібній тертці.
  2. Додати яйце, сіль, перець, борошно.
  3. Змішати та обсмажити до золотистості з обох боків.
  4. Часник подрібнити, викласти на сковорідку.
  5. Додати нарізані середніми шматочками гриби, чебрець, обсмажити до випаровування рідини.
  6. Влити вершки, поперчити, додати сир, готувати кілька хвилин до загустіння.
  7. Викласти соус на деруни.

Раніше ми писали, як приготувати млинці з вчорашньої картоплі. Вийде смачний сніданок чи вечеря для всієї сім'ї.