Рецепт ідеальної солоної карамелі: який інгредієнт треба додати, щоб вона не гірчила

Читать на русском
Автор
Простий рецепт солоної карамелі
Простий рецепт солоної карамелі. Фото 24tv.ua

Збережіть цей рецепт собі в закладки

Солона карамель — неймовірно смачний інгредієнт, який може змінити смак будь-якого десерту. Так, приготувати його не просто, однак результат вас точно вразить. Раніше ми розповідали, як приготувати "Наполеон" у склянці, а тепер ділимося, як зварити ідеальну солону карамель, яка не гірчить.

Лише один інгредієнт позбавить карамель від гіркоти. Рецептом поділилися на порталі "1 хвилина".

Як приготувати солону карамель

Інгредієнти:

  • цукор — 200 г;
  • вода — 60 мл;
  • вершки — 120 мл (не менше 30%);
  • вершкове масло — 40-40 г (82,5% жирності);
  • сіль — 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У товстостінній каструлі розтоплюємо цукор на помірному вогні. Під час плавлення не треба розмішувати цукор, але каструлю треба трохи повертати. До розплавленого цукру треба додати воду і довести сироп до кипіння і загущування.
  2. Додавайте вершки, постійно помішуючи. Додайте вершкове масло, а потім сіль. Не припиняйте помішувати, поки масло і сіль розтануть.
  3. Вимкніть вогонь і залишіть карамель трохи охолодитися. Коли вона повністю охолоне, буде твердою, тому використовуйте карамель, поки вона ще тепла.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріг з абрикосом. Ми поділилися простим рецептом неймовірно смачного десерту.