Розкішне полуничне мохіто на зиму: такого компоту скільки не закрий — буде мало

Читать на русском
Автор
Дуже смачний компот
Дуже смачний компот. Фото УНІАН

Цей напій смачно як просто пити у спеку, так і закрити на зиму

Ми ділились рецептом заготівлі з полуниці. Тепер розповідаємо, як приготувати і закрити на зиму вдалий компот "Мохіто" із цих ягід.

На порталі "Добрі новини" розповіли, як приготувати неймовірно ароматний та освіжаючий компот з полуниці. Ним можна просто освіжитись у спеку, а можна закрити його у банках, як консервацію.

Інгредієнти:

  • 600-700 г полуниці
  • 300 г цукру
  • 1 лимон
  • 2 гілочки м'яти (краще перцевої)
  • вода

Спосіб приготування:

  1. Ягоди ретельно промийте, видаліть плодоніжки. Банки та кришки добре промийте з милом та простерилізуйте зручним для вас способом (над парою, в духовці або мікрохвильовій печі).
  2. Заповніть чисті банки ягодами приблизно на 2/3 об'єму. Насипте цукор в банки, а лимон наріжте кружечками, видаливши кісточки (щоб компот не гірчив), і додайте по 2 кружечки до кожної банки.
  3. Покладіть по 1 гілочці м'яти до кожної банки. Залийте банки окропом до самого верху, якщо води не вистачає, долийте окріп з чайника.
  4. Щільно закрийте банки кришками. Оберніть банки теплою ковдрою або рушником і залиште в такому положенні на 2-3 дні до повного охолодження.

Готовий компот зберігайте при кімнатній температурі. Також ми ділились рецептом особливо смачної кабачкової ікри.