Більше ніяких "хвостиків" і на дерево лізти не треба: народний спосіб збору черешні та вишні (відео)

Читать на русском
Автор
1391
В червні триває сезон збору вишень
В червні триває сезон збору вишень. Фото Pixabay

Є способи збирання вишні та черешні для тривалішого зберігання

Збирати врожай вишень та черешень може бути складно, особливо, якщо дерево високе. Однак є народна хитрість, яка допоможе зібрати врожай для смачної заготівлі на зиму чи поїсти на зараз.

Розпочинати збирання вишень та черешень радять в суху погоду, до обіду, одразу після випаровування роси, або ж вже підвечір, коли спека трохи спаде. Якщо ви плануєте одразу законсервувати або з'їсти зібраний врожай, вам підійде спосіб із пляшкою.

У пластиковій пляшці вирізають отвір особливої форми. Коли вишня чи черешня попадає в кут, вона чіпляється, відривається і лишається у пляшці. Саму пляшку при цьому закріплюють на достатньо довгій палиці, щоб дістатися до верхніх гілок.

Важливо, що при такому способі збору врожаю, плодоніжка зазвичай відривається. Це не підійде, якщо ви плануєте тривале зберігання або транспортування зірваної вишні та черешні. Якщо вам потрібно, щоб вони "полежали", варто збирати врожай з плодоніжкою. При цьому краще обрізати її ножицями на пів ніжки, щоб не нашкодити майбутньому врожаю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно обирати черешню без шкідників. Якщо ж ви вже купили червиву черешню, є свої хитрощі, щоб позбутися небажаних "сусідів".