Три правила ніжного і соковитого шашлику: про це варто знати, інакше м’ясо вийде "гумовим"

Читать на русском
Автор
1494
Секрети смачного шашлику
Секрети смачного шашлику. Фото lifestyle.today.ua

Зверніть увагу, щоб не зіпсувати м’ясо

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось секретами приготування ідеального шашлику.

Разом із ProstoWay розповідаємо про три головні деталі, які потрібно враховувати, якщо ви бажаєте приготувати вдалий шашлик. Ці прості, але ефективні правила.

Вибір м'яса

Свинина — найпопулярніша сировина для страви. Обирайте свіже, не надто жирне м'ясо з лопатки, шийки або корейки. Баранина для шашлику має бути соковитою, без сторонніх запахів. Ідеально підходить задня частина туші. Молода, добре визріла яловичина з тазової або шийної частини гарантує м'який і соковитий шашлик.

Маринад

В маринаді повинна бути цибуля, сіль, кислий компонент, жирний компонент та ваші улюблені спеції до м’яса. Час маринування залежить від виду м’яса та маринаду. Приміром, маринад, який має молочні компоненти, не рекомендують тримати більше 12 годин.

Тонкощі смаження

Вугілля — найкращий варіант для аромату та соковитості. Дочекайтеся, коли зникне активний вогонь, і розмістіть шампури з м'ясом на відстані 10-15 см від вугілля. Шашлик смажать до повної готовності, періодично перевертаючи шампури. Поливайте шашлик маринадом або водою під час смаження.

Зібравшись на пікнік, не забудьте ці секрети, і ваш шашлик обов'язково вийде ідеальним. Також ми розповідали про помилки у приготуванні борщу.