Взимку скажете собі "дякую": як приготувати огірки з кетчупом

Читать на русском
Автор
Побалуйте близьких пікантною закускою
Побалуйте близьких пікантною закускою. Фото apostrophe.ua

Огірки виходять хрумкими та апетитними

Влітку можна їсти огірочки прямо з грядки або у вигляді свіжого салату. А от взимку "за милу душу" буде скуштувати їх солоними чи маринованими.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати огірочки на зиму з кетчупом чилі. Вони виходять хрумкими, пряними та гостренькими, інформують на Instagram-сторінці "ivanka.family".

Як приготувати огірки з кетчупом чилі

Інгредієнти:

  • стебло кропу;
  • листя вишні;
  • листя хрону;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • огірки;

Маринад (на 1,2 л води):

  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 250 г;
  • оцет — 150 мл;
  • кетчуп чилі — 1 пачка;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування маринаду воду необхідно довести до кипіння, додати туди сіль, цукор, оцет та кетчуп, перемішати та довести до кипіння.
  2. Огірки скласти в банки разом з листям, зеленню та часником.
  3. Залити маринадом огірки, закрити кришкою банки та стерилізувати протягом 8-10 хвилин з моменту закипання.
  4. Після цього закрутити банки ключем, перевернути їх догори дном та залишити до охолодження.

Раніше ми писали, як приготувати хрусткі, солодкі та ароматні огірки. Вони точно не достоять до зими.