Соснові шишки допоможуть у вирощуванні томатів: ось що з ними потрібно зробити

Читать на русском
Автор
616
З шишок можна приготувати добрива
З шишок можна приготувати добрива. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Незвичайне підживлення допоможе зібрати кілограми соковитих помідорів

Виростити помідори й насолоджуватися врожаєм із власного городу не так вже й складно. Важливо захистити рослину від хвороб та шкідників, вчасно поливати та вносити добрива.

Завдяки підживленню кущі томатів отримають необхідну їм дозу поживних речовин. Приготувати його можна не тільки з кухонних відходів, але й з соснових шишок.

Як приготувати добриво для томатів із соснових шишок

Добриво для помідорів готується просто та швидко. Все, що потрібно зробити, це принести з лісу кілька соснових шишок. Потім необхідно покласти їх в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити шишки потрібно близько 20 хвилин.

Коли відвар із шишок охолоне, перелийте його в банку. Перед застосуванням змішайте підживлення з водою у пропорціях 50 мл відвару на 1 л води. Поливайте цим добривом помідори раз на два тижні, і ви помітите, що вони стали краще рости.

Соснові шишки багаті багатьма цінними поживними речовинами. Вони містять, серед іншого, калій, цинк та кальцій. Відвар на їх основі стимулюватиме томати зростати швидше. Рослини стануть більш стійкими до хвороб та шкідників.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися мурах на ділянці. Для цього достатньо посадити кілька ароматних рослин.