Якщо немає кондиціонера або вимкнули світло: охолоджуємо квартиру за допомогою цих способів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 червня 2024, 21:30

Щоб у квартирі знизити градус тепла, потрібно продумано підійти до цього питання

В Україні продовжують діяти графіки відключення електрики, тому економія світла стає особливо важливою. У спеку проблема ускладнюється тим, що кондиціонер не можна буде включити в потрібний момент. Однак, не варто засмучуватись, адже існують способи, які допоможуть охолодити квартиру без кондиціонера.

У матеріалі Vikna поділилися лайфхаками, які допоможуть вирішити проблему. Варто ними користуватися, коли температура повітря буде дуже високою.

Як охолодити квартиру без кондиціонера

Затемнення вікон

Насамперед, обмежте доступ сонячним променям у квартиру. Закрийте штори, жалюзі, щоб тепло перестало надходити до приміщення. Можна також використовувати світлонепроникні штори або відбиваючв плівки на вікна.

Перехресна вентиляція

Відкрийте вікна на протилежних сторонах квартири, щоб створити протяг і покращити циркуляцію повітря. Вам відразу стане простіше дихати, оскільки в квартиру почне надходити прохолода.

Зволожте повітря

Повісьте мокрі рушники перед вікнами чи на стільці. Вода, яка випаровується, створить прохолодний бриз і знизить температуру повітря. Також можна взяти спрей, налити в нього воду і щогодини розпорошувати по кімнаті.

Використовуйте охолоджуючі постільні речі

Спіть на постільних речах з бавовни або льону, які краще "дихають" і не утримують тепло. Покладіть наволочку або простирадло в морозилку на кілька хвилин перед сном для додаткового охолодження.

"Телеграф" писав раніше, як зарядити смартфон без електроенергії. Вам навіть не знадобиться павербанк.