Скандальний психолог Спартак Суббота розкрив, як заробляє на життя (відео)

Читать на русском
Автор
Спартак Суббота розкрив свої доходи
Спартак Суббота розкрив свої доходи. Фото Фото з інстаграму Спартака Субботи

Чоловік розповів про заробітки після скандалу

Ще минулого року так званий психолог Спартак Суббота потрапив у гучний скандал. Журналіст Ілля Полуденний провів масштабне дослідження, у якому поставив під сумнів ті факти, які чоловік про себе розповідав. Найбільшого резонансу набуло те, що Суббота не навчався на психіатра у жодному медичному ВУЗі, хоча називав себе таким.

Після скандалу з дипломом минуло вже більше року, і тепер Спартак дав інтерв'ю Славі Дьоміну. Зокрема, психолог розповів, чим зараз заробляє на життя.

Так, Спартак поділився, що отримує кошти з продажів власної книги, психологічних консультацій та корпоративних заходів. Зокрема, останній вид заробітку передбачає розв'язання психологічних проблем в колективах. За це Субботі можуть заплатити 5 тисяч доларів

"Приїжджаю на підприємство, дивлюсь що в них відбувається. Упродовж 1-2 тижнів занурююсь в процеси, мені дають інформацію. Це коштує 5 тисяч доларів. Буває, що продуктивна людина має серйозні поведінкові вади, які деструктивно впливають на більшість людей", — поділився чоловік.

Спартак Суббота розповів, як себе забезпечує

А от за одну консультацію Спартак отримує 100 доларів, і таку вартість він змінювати не планує.

"Мені здається, можливо, ніколи не буду змінювати. Навіть якщо стану дуже популярним", — зазначив психолог.

Загалом у місяць Суббота може заробляти до 10 тисяч доларів. Утім, ця сума не є стабільною та змінюється від кількості лекцій. Водночас чоловік має власну квартиру, тож на житло не витрачається. А от авто — Спартак продав і пересувається на таксі.

Відомо, що у дослідженні журналіста Іллі Полуденного йдеться не лише про відсутність диплому психіатра у Спартака Субботи. Крім того, медійник з'ясував, що Суббота ніколи не працював у Службі безпеки України, чим часто хизувався.

До того ж Суббота вступав у інтимні стосунки з клієнтками, займався політичним піаром ОПЗЖ і ніколи не писав наукові роботи самостійно, бо його тези у статтях суперечать тому, що він говорив у публічному просторі.