Від жуйки не лишиться й сліду: як її прибрати з одягу

Читать на русском
Автор
Від жуйки на тканині не лишиться й сліду
Від жуйки на тканині не лишиться й сліду. Фото rbc.ua

Тканина виглядатиме, як новенька

Жувальна гумка не лише може освіжити подих, але й стати причиною неприємностей, коли вона прилипає до одягу. У такому випадку допомогти можуть професійні засоби або перевірені народні методи.

Йдеться про застосування зубної пасти, оцту або лимонного соку, інформують на порталі "Pixel".

Як прибрати жуйку з одягу

Зубна паста

Аби прибрати жуйку з одягу, можна використати зубну пасту. Для цього її необхідно нанести прямо на жуйку та розтерти по ній за допомогою зубної щітки. Після цього залишити на кілька хвилин, аби вона увібралася в жуйку. Далі потрібно обережно зішкребти жуйку з тканини тупим предметом, наприклад, ложкою або ножем для масла. Після цього залишиться лише випрати одяг як зазвичай.

Оцет

Оцет потрібно трішки підігріти та нанести його за допомогою старої зубної щітки на одяг з жуйкою, злегка розтерти. Далі необхідно терти жуйку, допоки вона не почне розчинятися та відставати від одягу. Після цього залишиться лише промити оброблену ділянку водою та випрати як зазвичай.

Лимонний сік

Свіжовичавлений лимонний сік потрібно нанести прямо на жуйку та залишити на деякий час. Потім обережно зішкребти жуйку з тканини тупим предметом та випрати одяг.

Раніше ми писали, як прибрати плями жиру на одязі. Ці кухонні засоби вам допоможуть.